tiistai 5. joulukuuta 2023

Rautasarven kurssitarjontaa vuodelle 2024

Ilmoittautumiset kursseille osoitteeseen rautasarvi@gmail.com


23.-24.3.2024 Nahkaleilin valmistus-kurssi Karkun evankelisella opistolla https://keokarkku.fi/leirit-ja…/nahkaleilin-valmistuskurssi/ Kurssilla valmistetaan käsityönä perinteinen nahkainen juomaleili. Ilmoittautumiset, kurssin hinta ja lisätiedot ylläolevasta linkistä.


25.-26.5. Yrttikurssi Paikka: Sammaljoki, Sastamala Hinta: 110€/hlö Ilmoittautumismaksu: 40€ (ilmoittautumismaksu laskutetaan heti ilmoittautumisen yhteydessä, tätä maksua ei palauteta vaikka kurssilaiseksi ilmoittautunut peruisi kurssin) Ravinto- ja yrttikasvien tunnistus, käsittely ja käyttö. Opi tunnistamaan luonnon hyötykasveja ja erottamaan ne näköislajeistaan ja myrkkykasveista. Keruutuoteneuvojan opissa opit eräämään ja käsittelemään yrtit käyttöösi tai myyntiin tasalaatuisina ja puhtaina. Kurssilaiset saavat suorittaa myös yrttipoimija kortin tai suorittaa lisää yrttejä jo olemassaolevaan korttiinsa. Majoitus omissa teltoissa kurssipaikalla.


9.6. Lasten erätaito-päivä Paikka: Sammaljoki, Sastamala Hinta:50€/lapsi+huoltaja Savun hajua, pihkaisia sormia, muurahaisia ja muita ötököitä, havunneulasia niskassa, multaa kynsien alla. Lasten erätaitopäivään mahtuu monenlaista luontoon ja eränkäyntiin liittyvää tekemistä. Rakennellaan majoitteita luonnonmateriaaleista, opitaan suunnistamista, puukon käyttöä, tulentekoa. Tunnistellaan kasveja ja opitaan mitkä niistä ovat hyödynnettävissä ja mitkä myrkyllisiä. Kunnon perinteinen ulkoilupäivä luontoseikkailuiden parissa. Aktiviteettia ja mukavaa tekemistä niin lapsille kuin huoltajillekin.


15.-16.6. Rautasarven eräkurssi Paikka: Sammaljoki, Sastamala Hinta: 130€/hlö Ilmoittautumismaksu: 50€ (ilmoittautumismaksu laskutetaan heti ilmoittautumisen yhteydessä, tätä maksua ei palauteta vaikka kurssilaiseksi ilmoittautunut peruisi kurssin) Suosittu kurssi joka tiukasti samalla paikalla kalenterissa vuodesta toiseen. Jämäkkä paketti erä-ja selviytymistaitoja viikonlopun mittaisella kurssilla. Laajasti eri aiheita eränkäynnin alalta. Muinaisia ruoanlaittotapoja ym nuotiokokkailuita, luonnonmateriaalien käyttöä, erilaisten varusteiden värkkäilyä, tulentekoa primitiivisin ja modernein keinoin ym ym. Olit sitten kymmeniä vuosia erätaitojen parissa toiminnut tervaskanto tai ensikertaa maastoon astuva, niin tältä kurssilta saat varmasti lisää sisältöä erätaitoihin. Majoitus omissa teltoissa.


15.-18.7.2024 Puukkokurssi https://keokarkku.fi/leirit-ja-kurssit/puukkokurssi/ Kurssilla valmistetaan puukko alusta loppuun. Taotaan terä hiiliterksestä ja suoritetaan lämpökäsittelyt. Valmistetaan kahva ja tuppi. Ilmoittautumiset, kurssin hinta ja lisätiedot ylläolevasta linkistä.


20.-21.7.2024 Nahkaleilin valmistus-kurssi Karkun evankelisellla opistolla https://keokarkku.fi/leirit…/nahkaleilin-valmistuskurssi-2/ Kurssilla valmistetaan käsityönä perinteinen nahkainen juomaleili. Ilmoittautumiset ja lisätiedot ylläolevasta linkistä.


3.8. Tulentekokurssi Paikka: Sammaljoki, Sastamala Hinta: 80€/hlö Ilmoittautumismaksu 40€ (ilmoittautumismaksu laskutetaan heti ilmoittautumisen yhteydessä, tätä maksua ei palauteta vaikka kurssilaiseksi ilmoittautunut peruisi kurssin) Tulentekoa primitiivisin keinoin ja modernein kikkailuin. Suomen kattavin ja monipuoisin tulentekokurssi siis taas tarjolla. Opi miten tehdään tulet erilaisilla tilapäiskeinoilla, varusteilla ja materiaaleilla. Suoraan luonnosta saatavilla matskuilla tai vaikka päälläolevillasi varusteilla, jos tulentekovälineet ovat häviksissä. Paitasi hauskaa, tulenteon hallitseminen miltei missä ja milloin tahansa, voi olla jopa hengen pelastava taito. Tule siis ottamaan haltuun ihmiskunnan kaikkien aikojen tärkein ja merkittävin taito.


5.-6.10. Riistankäsittelykurssi Paikka: Sammaljoki, Sastamala Hinta: 120€/hlö Ilmoittautumismaksu 80€ (ilmoittautumismaksu laskutetaan heti ilmoittautumisen yhteydessä, tätä maksua ei palauteta vaikka kurssilaiseksi ilmoittautunut peruisi kurssin) Opi käsittelemän riista alusta loppuun, riistalaukauksesta ruokapöydälle asti. Eläimen suolistus, nylkeminen, ruhon leikkaus, lihanpaloittelu. Lisäksi käymme läpi taljojen esikäsittelyn ja opimme mitä muuta kuin lihaa ja taljoja voi riistasta hyödyntää. Jokaisen metsästäjän ja muun saalista kunnioittavan ehdottomat perustaidot opit tälllä kurssilla. Majoitus omissa teltoissa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti